Bulgaria - resursele naturale

 Resurse naturale: bauxită , cupru , aluminiu , zinc , cărbune , cherestea , teren arabil


video - Bulgaria - este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană cu adevărat săracă?

Utilizarea terenurilor:

Terenuri arabile: 43%

Randamente permanente: 2%

Pășuni permanente: 14%

Păduri : 38%

In extenso

 


Bulgaria este o țară bogată în diverse resurse naturale. Printre cele mai importante sunt:

Terenuri arabile: Bulgaria dispune de o cantitate semnificativă de terenuri fertile, care sunt potrivite pentru agricultură. Țara este cunoscută pentru producția de diverse cereale, fructe și legume.

Minerale: Bulgaria este bogată în minerale precum cărbunele, cuprul, plumbul, zincul și aurul. Aceste resurse contribuie în mod semnificativ la economia țării. Aceste resurse sunt exploatate și utilizate industrial în economia locală. Țara are un sector minier bine dezvoltat care extrage aceste minerale atât pentru uz intern, cât și pentru export.

Cărbunele este o sursă importantă de energie pentru Bulgaria, iar țara are rezerve semnificative de lignit. Cuprul, plumbul și zincul sunt utilizate în diverse industrii, inclusiv în construcții, producție și electronică. De asemenea, se extrage aur, în principal din mina Chelopech, care este una dintre cele mai mari mine de aur din Europa.

Celopec - satul de aur

Cu toate acestea, la fel ca multe alte țări, Bulgaria se confruntă cu provocări legate de impactul mineritului asupra mediului și depune eforturi pentru a echilibra extracția resurselor cu preocupările legate de durabilitate.

Păduri: Pădurile acoperă aproximativ o treime din teritoriul Bulgariei. Acestea furnizează lemn pentru construcții și sunt, de asemenea, esențiale pentru biodiversitate și ecoturism.

Resursele de apă: Țara are numeroase râuri, lacuri și resurse de apă subterană. Acestea sunt utilizate pentru irigații, apă potabilă, energie hidroelectrică și diverse procese industriale.

Biodiversitate: Bulgaria are un nivel ridicat de biodiversitate datorită topografiei și climei sale variate. Este casa multor specii de plante şi animale, dintre care unele sunt endemice.

Potenţial turistic: Deşi nu este o resursă naturală tradiţională, peisajele frumoase, siturile istorice şi patrimoniul cultural al Bulgariei fac din ţară o destinaţie turistică populară. Acest lucru contribuie în mod semnificativ la economia țării.


Comentarii