Care sunt țările care folosesc cel mai mult serviciile de video call?

https://infovizualgraf.blogspot.com/2023/06/video-calls-in-europe-general-statistics.html


APELURI VIDEO ÎN EUROPA (STATISTICI GENERALE)

Dintre serviciile electronice, utilizarea apelurilor video este relativ echilibrată la nivel european. În medie, doi din trei europeni folosesc astfel de servicii – comparativ cu 1 din 4 în urmă cu zece ani. Cea mai scăzută rată de utilizare este în Polonia, unde, totuși, peste 50% din populație folosește apeluri video cu o oarecare frecvență.


Persoane fizice - utilizarea internetului - video calls [ISOC_CI_AC_I__custom_6557362], Eurostat

Apelurile video sunt o formă de comunicare care utilizează internetul pentru a transmite semnale audio și video între două sau mai multe dispozitive. Apelurile video pot fi utilizate în diverse scopuri, cum ar fi chat-uri personale, întâlniri de afaceri, educație online, telemedicină și divertisment. Incidența utilizării serviciilor de apel video crește pe măsură ce sunt dezvoltate servicii care pot utiliza/facilita acest tip de comunicare.

La nivel mondial, videoconferința a devenit mai populară și mai accesibilă în ultimii ani, în special din cauza pandemiei de COVID-19 și a creșterii modelelor de lucru hibride. Potrivit Statista, piața globală a videoconferințelor valora 10,6 miliarde de dolari SUA în 2022 și este de așteptat să ajungă la 19,1 miliarde de dolari SUA până în 2027. Mai mult, 34,9% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume au raportat că au făcut apeluri video folosind dispozitivele mobile și smartphone-urile în al patrulea rând. trimestrul din 2022, cu cea mai mare pondere în Filipine și Africa de Sud.


video: top10 aplicații pentru apeluri video

Comentarii